Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház

Tiszafüred
További információ
A Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban a népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres tiszafüredi fazekassággal.
A 19. században Tiszafüred az Alföld legmeghatározóbb fazekasközpontja volt, az itt készült kerámiákat 40-50 km-es körzetben keresték. Aztán jött a 20. század, és a fazekas mesterség fokozatosan elhalt. A szakmának méltó emléket állít az 1980-ban megnyitott Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, melynek lakói egykor a Nyúzó-fazekasok voltak. Bár az építésének idejét nem tudjuk pontosan meghatározni, a vastag falak, illetve a bélelt ablaknyílások alapján az 1830-as évekre tehető. A háromosztású ház közepén találjuk a pitvart, illetve a konyhát, az utca felé a szoba, az udvar felé pedig a műhely nyílik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tiszafüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Lipcsey-kúria
A tiszafüredi klasszicista stílusú Lipcsey-kúriában 1949-ben nyílt meg a Kiss Pál Múzeum, amely az első falumúzeum volt az országban. 
Részletek

Nyugati fogadóház
A mesterségek múltjába a Hortobágy Nemzeti Park Nyugati fogadóházában berendezett kiállítás ad betekintést Tiszafüreden.
Részletek

Meggyes-csárda
Tiszafüred építészeti örökségei közül kiemelendő a Meggyes-csárda, amelyet 1760 és 1770 között építettek a leégett elődje helyére. 
Részletek

Tájház és népi lakóházak
A Tájház kiállításának segítségével megismerhetjük Poroszló múltját és a poroszlói emberek életmódját.
Részletek

Graefl-kastély
A tornyos Graefl-kastélyt 1872-ben építtette Graefl Károly, majd fia, Jenő megnagyobbította az épületet. A kastély ma is Poroszló egyik legszebb ékessége.
Részletek