Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ökumenikus kápolna

Bükfürdő
További információ
A 2003-ban felépített bükfürdői ökumenikus kápolnában a katolikus egyházon kívül alkalmanként a református és az evangélikus egyház is tart istentiszteletet, heti rendszerességgel. Ez Magyarország egyetlen olyan kápolnája, mely nem egyházi, hanem alapítványi kezelésben áll. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


A kápolna felépítése az Egyesült Államokból hazatért hívő, Jezierski Lászlónénak köszönhető, aki létrehozta az Ökumenikus Kápolnáért Alapítványt azzal a céllal, hogy a kápolna felépülhessen, majd ezután üzemeltesse azt. A munkálatok költségeihez ő maga is hozzájárult, a nagy részét ő vállalta, a fennmaradó részt pedig a létrehozott alapítvány és hívői adomány segítségével teremtették elő. Az épület építésének terve Gáspár Péter nevéhez köthető, a kápolnabelső a "Krisztus gyógyítja a bénát" ábrázoló falfestményét Csonka Ernő készítette, az ablakokat pedig Dancs Zsanett tervezte. A kápona felavatására 2003. október 25-én került sor. 
Az épületet Bükfürdő, Termál krt. 43. szám alatt találjuk, ahol általában hétfő vagy péntek délutánonként tartanak szentmisét. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Bükfürdő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...