Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Orfűi-tó

Orfű
További információ
A Mecsek festőien szép hegyei és dombjai ölelik körül a több tározóból álló tórendszer eme köztes tagját, az Orfűi-tavat. 
A Pécstől néhány kilométerre elterülő, mesterségesen létrehozott tórendszer elsődleges célja a bővizű karsztrendszer által nyújtott lehetőségek kihasználása, ezzel párhuzamosan egy üdülőrész kialakítása volt. A területen lévő négy tó közül az Orfűi-tó készült el elsőként. A gátakkal szegélyezett terület az utóbbi évtizedekben nagyon kedveltté vált a kirándulók körében, a Mecsekrákos és Orfű között elhelyezkedő tavat azonban nemcsak a fürdőzés, hanem a horgászat szerelmesei is előszeretettel látogatják. Egy-egy pecázás alkalmával olyan halak akadhatnak a horgukra, mint a ponty, az amur, a harcsa vagy a csuka.Közeli látnivalók
Abaligeti cseppkőbarlang
Abaliget 1768 óta ismeretes cseppkőbarlangjáról, melynek 500 méteres szakasza kiépített és látogatható. 
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Tettyei Mésztufa-barlang
Pécs természeti látnivalói között említésre méltó a Tettyei Mésztufa-barlang, melynek üregrendszere a mintegy tízezer éves, vastag mésztufában alakult ki.
Részletek

Pécsi tévétorony és kilátó
Pécs egyik jelképévé vált a tévétorony és kilátó, amely 197 méterével Magyarország legmagasabb épülete.
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek