Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Orfűi-tó

Orfű
További információ
A Mecsek festőien szép hegyei és dombjai ölelik körül a több tározóból álló tórendszer eme köztes tagját, az Orfűi-tavat. 
A Pécstől néhány kilométerre elterülő, mesterségesen létrehozott tórendszer elsődleges célja a bővizű karsztrendszer által nyújtott lehetőségek kihasználása, ezzel párhuzamosan egy üdülőrész kialakítása volt. A területen lévő négy tó közül az Orfűi-tó készült el elsőként. A gátakkal szegélyezett terület az utóbbi évtizedekben nagyon kedveltté vált a kirándulók körében, a Mecsekrákos és Orfű között elhelyezkedő tavat azonban nemcsak a fürdőzés, hanem a horgászat szerelmesei is előszeretettel látogatják. Egy-egy pecázás alkalmával olyan halak akadhatnak a horgukra, mint a ponty, az amur, a harcsa vagy a csuka.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Orfű látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Orfűn

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Abaligeti cseppkőbarlang
Abaliget 1768 óta ismeretes cseppkőbarlangjáról, melynek 500 méteres szakasza kiépített és látogatható. 
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Tettyei Mésztufa-barlang
Pécs természeti látnivalói között említésre méltó a Tettyei Mésztufa-barlang, melynek üregrendszere a mintegy tízezer éves, vastag mésztufában alakult ki.
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Pécsi tévétorony és kilátó
Pécs egyik jelképévé vált a tévétorony és kilátó, amely 197 méterével Magyarország legmagasabb épülete.
Részletek

Programajánló