Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Óvári vár

Mosonmagyaróvár
További információ
Az óvári vár a római település maradványaira a XIII. században ráépített és többször átalakított szabálytalan négyszög alaprajzú épület. 
A középkorban jelentős katonai szereppel bírtak Moson várai, ezzel kapcsolatban igen sok homályba merült tény látott napvilágot. Ebben az időszakban egymást váltották a birtokosai, és fokozatosan kerültek bővítésre a falai, illetve az épületei. A tendenciának a 16. században lett vége, ekkor a hangsúly áthelyeződött a törökök elleni védelemre. Az erősítési munkálatok még az 1700-as évek elején is folytak, az osztrákok leverésekor azonban megfosztották a katonai jellegétől, és a katonai felszerelését Pozsonyba vitték. A mosonmagyaróvári vár néhány évig börtönként funkcionált, végül a tudomány, pontosabban az oktatás egyik meghatározó épülete lett.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mosonmagyaróvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Cselley-ház és múzeum
A barokk hangulatú Mosonmagyaróvár Fő utcáján áll a város legrégebbi lakóháza, a Cselley-ház, amelyben ma múzeum működik.
Részletek

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont - Mosonmagyaróvár
A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont fő célja egy állandó, de folyamatosan megújuló interaktív természettudományi kiállítás létrehozása, amelynek egyik része Mosonmagyaróvárhoz, a Szigetközhöz és a Dunához kötődik. 
Részletek