Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Páduai Szent Antal-társszékesegyház

Békéscsaba
További információ
A Békéscsaba belvárosában található Páduai Szent Antal-társszékesegyházat 1910. június 12-én szentelte föl Fetser Antal püspök, nagyváradi káptalani helynök.
A római katolikus templom három hajós, kereszthajóval. Építési anyaga tégla, tetőzete palaborítással készült. Főoltára szürke homokkőből épült neogót stílusban. Középen az oltáron Szt. Antal szobra, jobbra Szent István király, balra pedig Szent Imre herceg szobra áll. A szentély falán a tizenkét apostol, valamint Szent Pál és Keresztelő Szent János falfestménye látható. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békéscsaba látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Kistemplom
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom
A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. 
Részletek

Fiume Szálló
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Részletek

Békéscsabai Szlovák Tájház
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
Részletek

Programajánló