Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Palatinus-tó és Búvármúzeum

Esztergom
További információ
A Palatinus-tó - helyi nevén a Pala, hivatalos nevén Sátorkőpusztai-tó - Esztergom és a Dorogi-medence legnagyobb tava. 
A mesterséges bányató az ötvenes években jött létre a homokkitermelés miatt – ennek következtében ugyanis összefüggő vízfelület alakult ki a területen. Az akkoriban teret hódító bányászati technológia megakadályozta az elalgásodást, vagyis tisztán tartotta a tó fenekét. A Palatinus-tavat napjainkban strandolásra és horgászásra használják, az extra élményeket keresőket pedig a Búvármúzeummal várják. Utóbbi különlegessége, hogy a hagyományos tárlatoktól eltérően a víz alatt tekinthetjük meg a hazai könnyűbúvárkodást bemutató kiállítást. Az egyedülálló múzeumban nem kell attól tartanunk, hogy eltévedünk, hiszen a haladást egy kötélpálya segíti.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kis-Duna sétány
A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.
Részletek

Mala-forrásalagút
A Mala-forrásalagút Esztergom látogatható járatrendszere hévíz városrész és a Fürdő Szálló alatt. 
Részletek

Esztergomi Babits Mihály Emlékház
Babits Mihály 1924-ben vásárolta meg a kis, tornácos, esztergomi kerti házat amelyben ma a Babits Mihály Emlékház működik.
Részletek

Esztergomi Vár
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Részletek

Prímási palota
A prímási palota Esztergom egyik meghatározó épülete, a palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült.
Részletek