Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Pápai zsinagóga

Pápa
További információ
A pápai zsinagóga egykor Veszprém megye legnépesebb zsidó közösségének imaháza, Magyarország harmadik legnagyobb zsinagógája volt. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


A zsinagógát 1846. szeptember 11-én Lőw Lipót rabbi avatta fel. A második világháború óta nem használják istentiszteleti célra, elhanyagolt állapotban van, felújításra szorul. A város vezetése továbbra is elkötelezett a zsidó múlt emlékeinek megőrzésében, így nem engedik elpusztulni a romos épületet sem.
Az itt megtekinthető kiállítás az egykor itt élt zsidó családok történetét mutatja be. A Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület egyre több programot szervez a létesítménybe, és megismerteti a közönséggel az itt élt zsidó közösség életét, kultúráját, szokásait.

Közeli fürdő

A pápai fürdő pihenést, kikapcsolódást és gyógyulást kínál minden korosztálynak egész éven át. A fürdő 3500 m2 vízfelülettel, 16 medencével, 7 óriáscsúszdával rendelkezik, valamint fitness, wellness és gyógyászati szolgáltatás is várja a vendégeket.