Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

56-os Emlékmúzeum - Kiskunmajsa

Kiskunmajsa
További információ
Kiskunmajsán található hazánk első és egyetlen '56-os múzeuma, amit Pongrátz Gergely, a Corvin köz egykori főparancsnoka alapított.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett + Szabadtéri


Olyan kiállítás létrehozása volt a legfőbb cél, amelyben az 56-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó emléktárgyak, dokumentumok és fotók tekinthetők meg. 
 

Az épület egykor tanyasi iskolaként működött, a múzeum 1999-ben nyílt meg, ahol a látogatókat Pongrátz Gergely fogadta. Halála után bátyja, Ödön vette át a helyét és vezette a múzeumot 2009-ig. A múzeum termeiben tekinthető meg a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum által pályázati forrásból, legnagyobbrészt saját műtárgyainak felhasználásával 2015-ben kialakított állandó kiállítás. A kiállítás a Pongrátz-családot és az 56-os forradalom történetét mutatja be, emlékszobával, szabadságharcosok képzőművészeti alkotásaival, interaktív eszközökkel, a 56-os Corvin-közt megidéző életképpel és egyéb személyes tárgyakkal. 
 

A múzeum tavasztól őszig meghatározott időben tart nyitva, a téli hónapokban előzetes bejelentkezéssel látogatható. 

Járja be az emlékhelyet egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Tekintse meg a Pongrátz Gergely '56-osemlékhelyről készült videót is!

 

 

A múzeum látogatása után ajánjluk a kiskunmajsai fürdő felkeresését is, ahol gyógy- és wellness szolgáltatások is igénybe vehetők a fürdőzés mellett, nyáron pedig a mintegy húszhektáros, zöld pázsittal borított strandon számos sportolási lehetőség kínálkozik.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskunmajsa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...