Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Prímás-sziget

Esztergom
További információ
A Prímás-sziget remek választás azok számára, akik sportolni szeretnének vagy vízparti élményekre vágynak, de egy meghitt sétára is ideális helyszín. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A sziget hossza 2,7 km, a sétahajó-, a szárnyashajó-, és a kirándulóhajó járatok a szigeten található Hajóállomáson állnak meg. A Mária Valéria híd pár perces sétával elérhető, amelyen átsétálhatunk a Duna felett Párkányba. A hídról a Prímás-sziget, illetve a Várhegy csodálatos látványt nyújt Esztergom legszebb dunai szakaszával. 
A szigeten számos sportpálya van, itt helyezkedik el a Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok, és a nagyon népszerű élmény-, gyógy- és termálfürdő, az Aquasziget Esztergom, a belvárostól 10 perces sétára. A Prímás-sziget északi csücskén áll az 1935. október 6-án felavatott országzászló, egy emléktábla szerint pedig Rákóczi Ferenc ott pihent meg Esztergom bevétele után.

Tekintse meg az Esztergom városáról készült alábbi videót!

Közeli fürdő

Az esztergomi fürdő teljes körű szolgáltatásokkal, élmény- és strandfürdő résszel, szaunákkal valamint csúszdákkal várja egész évben a kikapcsolódni vágyókat. Az élményfürdőben sokféle szolgáltatás biztosítja a vendégek kikapcsolódását – van élménymedence, pihenőmedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, csúszda, kültéri pihenőmedence, kültéri úszómedence, infraszauna, játszóház, baba-mama szoba. A fürdő számos wellness szolgáltatást is nyújt, különböző fajta szaunákkal, gőzfürdővel, fitneszteremmel, pezsgőfürdővel, élményzuhanyokkal, Kneipp-taposóval és pihenőkkel. A nyári időszakban a külső strand is nyitva áll a látogatók számára, ahol élménymedence, hullámfürdő gyermekmedence, csúszdák, óriás játszótér és strandröplabda pálya is található.