Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Prímási palota

Esztergom
További információ
A prímási palota Esztergom egyik meghatározó épülete, a palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült.
A prímási palotában ma a Keresztény Múzeum, az Érseki Simor Könyvtár és a Prímási Levéltár működik. Az épület azok közé az emlékeink közé tartozik, amelyekben nem tettek jelentősebb kárt a történelmi események: a berendezését eredeti szépségében láthatjuk, sőt a korabeli felszerelés egy része is fennmaradt. Legszebb részei a fogadótermek, melyek nevüket a berendezéseik színéről kapták. A Fekete szobában II. János Pál pápa is megpihent, a Zöld szalonban Ferenc József és Erzsébet életnagyságú képei köszöntenek minket, a Vörös szalonban pedig Simor János – a reneszánsz egyik kedvenc művészének – alkotásairól készült másolatok leltek otthonra.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Esztergom látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Esztergomi Vár
Az Esztergomi Vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll az óvárosban, a Várhegyen. 
Részletek

Esztergomi Bazilika
A Várhegyen található a Bazilika, Esztergom legnevezetesebb épülete, egyben a város jelképe. 
Részletek

Mala-forrásalagút
A Mala-forrásalagút Esztergom látogatható járatrendszere hévíz városrész és a Fürdő Szálló alatt. 
Részletek

Esztergomi Babits Mihály Emlékház
Babits Mihály 1924-ben vásárolta meg a kis, tornácos, esztergomi kerti házat amelyben ma a Babits Mihály Emlékház működik.
Részletek

Kis-Duna sétány
A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.
Részletek