Püspökvár

Győr
További információ
A Káptalandomb egyik meghatározó épületegyüttese a Püspöki Palota, vagy más néven a Püspökvár, az ezeréves győri püspökség székhelye. 
Két érdekessége a 13. századi lakótorony és a 15. századi Dóczy-kápolna. A várban sétálva történelmi utazásra indulhatunk, hiszen megismerhetjük a Szent Korona, a Szent Jobb, valamint a Szent László-herma győri kultuszának emlékét. A győri Püspökvár épületének alapjai a római építésekre utalnak, a legrégebbi része – vagyis a toronyvár alsó fele – pedig a 14. században kialakított menekülőfolyosó, illetve a keresztboltozatos helyiség. A ritkaságnak számító, gótikus stílusban készült kápolna a mohácsi vészt követően a várkapitányok kezébe került. Az évszázadok során több átalakításon esett át, napjainkban pedig az Apor Vilmos püspökről szóló kiállításnak ad otthont, akit az orosz katonák a vár alatti pincében lőttek le.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Győr látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Győri Kármelita Templom
Győrben 1697-ben telepedtek le a kármeliták, templomuk 1721-1725 között épült.
Részletek

Győri zsinagóga
A neoromán stílusú, nyolcszög alaprajzú győri zsinagógát a neológ izraelita egyházközség 1868-1870 között építtette.
Részletek

Esterházy-palota
A győri Esterházy-palota épülete középkori eredetű apró házak összeépítésével a XVIII. században nyerte el mai formáját.
Részletek

Győri Bazilika
A Győri Bazilika alapítása Szent István király nevéhez kötődik, az épület komoly történelmi múlttal rendelkezik.
Részletek


Részletek