Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Püspökvár

Győr
További információ
A Káptalandomb egyik meghatározó épületegyüttese a Püspöki Palota, vagy más néven a Püspökvár, az ezeréves győri püspökség székhelye. 
Két érdekessége a 13. századi lakótorony és a 15. századi Dóczy-kápolna. A várban sétálva történelmi utazásra indulhatunk, hiszen megismerhetjük a Szent Korona, a Szent Jobb, valamint a Szent László-herma győri kultuszának emlékét. A győri Püspökvár épületének alapjai a római építésekre utalnak, a legrégebbi része – vagyis a toronyvár alsó fele – pedig a 14. században kialakított menekülőfolyosó, illetve a keresztboltozatos helyiség. A ritkaságnak számító, gótikus stílusban készült kápolna a mohácsi vészt követően a várkapitányok kezébe került. Az évszázadok során több átalakításon esett át, napjainkban pedig az Apor Vilmos püspökről szóló kiállításnak ad otthont, akit az orosz katonák a vár alatti pincében lőttek le.

Nézzen körül a győri Püspökvárnál!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Tekintse meg a Püspökvárról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Győr látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...