Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Pusztai Állatpark - Hortobágy

Debrecen
További információ
A Debrecentől egy órányi autóútra található Pusztai Állatpark az őshonos magyar háziállatfajtákat mutatja be, valamint a fajták tartásának különböző módjait, tárgyi eszközeit ismerteti meg a látogatókkal. A létrehozásának célja, hogy elősegítse ezen állatok fenntartását, népszerűsítését. A park látogatása egész napos, szórakoztató és játékos kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden korosztály számára.
 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: Egész napos program

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 1000

Jelleg: Aktív időtöltés, Állatkert, állatpark, Természeti látnivaló

Fedett + Szabadtéri


Az állatpark 1997-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az autentikus pusztai hangulatot megtestesítő park látogatói megismerkedhetnek többek között az erdélyi kopasznyakú tyúkokkal, a parlagi kecskékkel és szamarakkal, rackákkal és mangalicákkal, hucul lovakkal, magyar szürke marhákkal, a dagonyázó házi bivalyokkal, valamint hozzájárulnak ezen állatok tenyésztéséhez. Az állatsimogatóban nyuszikat, kecskegidákat, csikókat, bárányokat simogathatunk, illetve a büfében kapható zoo-csemegével meg is etethetjük őket. A felnőttek kis szekérben tudják húzni gyermeküket a park területén. A nyári időszakban egy szuper fajátszótér várja a gyerekeket, a fedett kiállító teremben betekintést nyerhetünk a pásztorok munkájába, megismerkedhetünk a különböző tárgyi eszközökkel, használati tárgyakkal. Kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket. A helyszín kitűnő választás iskolai csoportoknak, előzetes egyeztetéssel kérhető hon- és népismereti órák megtartására. A puszta konyhájában bográcsos főzésre is nyílik lehetőségünk, így csapatépítő programnak is tökéletes helyszín. Az állatparkban ezenfelül különböző eseményeket tartanak a farsangi, a húsvéti és az adventi időszakban is, valamint előzetes bejelentkezést követően a Pusztai olimpián rendezett játékos versenyek keretében próbára tehetjük ügyességünket, kipróbálhatjuk többek között a patkódobást, bálagurítást, laponjárást és a karikás ostor használatát. 
A programokra a belépőjegyen túl részvételi díj fizetendő. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes. A belépőjegyekről ide kattintva tudhat meg többet. 
Megközelítése:
Hortobágy falutól 2 km-re a puszta közepén egy hatalmas gémeskút mellett található. Tiszafüred felől a Kilenclyukú híd előtt jobbra kanyarodva 1000 méter, Debrecen felől a Kilenclyukú híd után egyből balra kanyarodva 1000 méter.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Debrecen látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...