Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Ráckevei Szerb Monostor

Ráckeve
További információ
A ráckevei Szerb Monostor Magyarország egyetlen gótikus stílusú szerb ortodox temploma.
A Csepel-sziget déli részén fekvő Ráckevén közelebbről nézhetjük meg a középkorból származó egyik örökségünket, a szerb monostort, melynek alapítását a 12. századra teszik. A története a 15. századi török hódítások idején vált érdekessé, amikor az országnak erre a részére telepítették a szerbeket – egy évszázaddal később azonban őket is utolérte a sereg. Szerencsére a szultán elismerte a település kiváltságos mivoltát, és védelmet biztosított az ott élőknek. 1440 után egy ideig az ortodox keresztények a magyarokkal közösen használták a Szent Ábrahám-kolostor templomát, ez azonban a későbbi háborúkban nyomtalanul eltűnt. Az új, gótikus stílusú templom az 1470-es években királyi támogatással készült a szerbeknek – ezt tekinthetjük meg ma is.

Tekintse meg a Ráckevei Szerb Monostorról készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Ráckeve látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Fürdőajánló
Szállásajánló

Duna Relax Hotel****

Ráckeve
Fürdő a közelben: Aqualand Ráckeve
wellnesswellness
természetközelitermészetközeli
Közeli látnivalók
Ráckevei Duna-ág
A Ráckevei Duna-ág természetközeli állapotával remek helyszín a horgászatra.
Részletek

Savoyai-kastély
A ráckevei Savoyai-kastély a legelső, világi barokk kastély Magyarországon. 
Részletek

Patay László Városi Képtár
A ráckevei Patay László Városi Képtárban a XX. századi magyar természetelvű festők és a környéken dolgozó művészek alkotásait lehet megtekinteni.
Részletek

Programajánló