Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Rádiótörténeti Kiállítás

Balmazújváros
További információ
A balmazújvárosi Rádiótörténeti kiállítás Csige József László nevéhez fűződik, aki évtizedek óta gyűjti a rádiókat és különféle híradástechnikai eszközöket. Kollekciója ma már csaknem 800 darabot számlál.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A magángyűjteményt bemutató kiállításon közel 300 eszközzel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, egy részüket ki is próbálhatják a látogatók. Az itt látható legrégebbi rádió 1925-ben Újpesten, míg a legrégebbi hangszóró 1921-ben Amerikában készült, emellett számos ritkaság várja az érdeklődőket. 

 

A Rádiótörténeti kiállítás ingyenesen látogatható a Nádudvari utca 20. szám alatt. A kiállítás megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges a +36 70 560 0411 telefonszámon. 

 

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.