Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Reök-palota

Szeged
További információ
Szegeden a Tisza Lajos körút-Kölcsey utca sarkán áll a hazai szecesszió jellegzetes alkotása, a Reök-palota. 
Az épület Magyar Ede tervei alapján került kivitelezésre 1907-ben. A több mint egy évszázada álló családi palota a történelmi eseményekkel dacolva megőrizte értékeit. Az épület meghatározó motívuma a víz – az építtető unokaöccse miatt –, amely a hófehér homlokzaton megjelenő kék vízililiomokban, a kúszó vízinövényeket idéző erkélyrácsokban és a hullámzást megelevenítő falfelületekben ölt testet. Az eredetileg lakóházként funkcionáló Reök-palota a 2000-es évek elején vette fel a Regionális Összművészeti Központ nevet, és azóta olyan híres művészek alkotásainak adott ideiglenesen otthont, mint Picasso vagy Rembrandt.Fürdőajánló
Szállásajánló

Hunguest Hotel Forrás

Szeged
Közvetlen átjárás: Napfényfürdő Aquapolis
Közeli látnivalók
Sóhajok Hídja - Szeged
A szegedi Sóhajok Hídja a velencei híd mintájára és Ferenc József tiszteletére létesült abból az alkalomból, hogy az uralkodó meglátogatta az újjáépült várost. 
Részletek

Széchenyi tér
Szeged főtere, a Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. 
Részletek

Hősök kapuja
Szeged egyik látnivalója a freskókkal díszített Hősök kapuja, mely az Aradi vértanúk terét köti össze a Boldogasszony sugárúttal.
Részletek

Dóm tér és zenélő óra
A szegedi Dóm tér méretei megegyeznek a velencei Szent Márk tér méreteivel.
Részletek

Fogadalmi templom
Az 1879. évi nagy árvíz után a szegedi városatyák fogadalmat tettek egy monumentális templom felépítésére, ez a mai Fogadalmi templom. 
Részletek

Programajánló
További programok