Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Répcementi tanösvény

Bükfürdő
További információ
A Bükön található, jelenleg civil hagyományőrző programoknak helyt adó Koczán ház szomszédságában járhatjuk be a Répcementi Tanösvényt, ahol a Répce-vidék csodálatos élővilágát ismerhetjük meg. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A tanösvény tervezése Keszei Balázs és Dr. Gyurácz Jószef nevéhez köthető. Keszei Balázs, a Kőszegi Jurisics Miklós Gimnázium igazgató-helyettese a vidék növényvilágát gyűjtötte össze, míg Dr. Gyurácz József, a Nyugat-Magyarországi Egyetem dékánja a vidék állatvilágát szedte csokorba. A több száz négyzetméter felületű tanösvény mentén a tanulást és az élővilág megismerését 6 interaktív tábla segíti. A tanösvény kivitelezése a kanyargós és egyenetlen Répcét jelképezi, a növényzet elrendezése és a beültetett fajok sokszínűsége, ennek kialakítása Szili Adrienn kertészmérnök munkájának köszönhető.
A Répce-vidék élővilágát bemutató kiállítást Bükön a Széchenyi utcában, a Polgármesteri Hivataltól pár lépésre - vele átellenben - tekinthetjük meg. Gyerekek és felnőttek számára is ajánlott, hasznos és érdekes látnivaló. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Bükfürdő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...