Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Révész Márta népi iparművész Csipkeháza

Cserkeszőlő
További információ
Aki Cserkeszőlőn jár, feltétlenül látogasson el Révész Márta népi iparművész Csipkeházába, amely a vertcsipke mai használatát mutatja be az öltözködésben és lakáskultúrában. 
Révész Márta egy olyan családba született, ahol a vertcsipke készítése gyakorlatilag öröklődött. A szárnyait már kisiskolás korában elkezdte bontogatni az orsó használatával és az alapverésekkel, bár a további tanulás néhány évre abbamaradt. Az első, igazinak tartott munkáját 1989-ben zsűriztette, majd úgy döntött, elsősorban az új stílusú vertcsipkével kezd foglalkozni. Igazi álma vált valóra 2007-ben, amikor Cserkeszőlőn megnyitotta a csipkeházat és bemutatótermet. Ennek különlegessége, hogy az elkészült munkák és munkabemutató megtekintésén kívül tanulni is lehet a készítést – sőt a kiállított darabokat meg is lehet vásárolni. Az elsődleges cél ugyanis nem egy múzeum létrehozása, hanem a használat bemutatása volt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Cserkeszőlő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Nagy-Fertő
Cserkeszőlőt nemcsak a gyógyvíz vagy a borok, hanem az olyan védett természeti területei miatt érdemes meglátogatni, mint a Nagy-Fertő.
Részletek

Cserkeszőlői műemlék borospince
A Cserkeszőlő közelében, az egykori Szinyei Merse-kastélyhoz tartozó, 1902-ben épült borospince műemléki védelem alatt áll. 
Részletek

Aranyosi erdő
Cserkeszőlőtől délre, mintegy 7 kilométerre található az Aranyosi erdő. 
Részletek

Kunhalmok
Tájvédelmi szempontból különleges antropogén eredetű értéket képviselnek a kunhalmok Cserkeszőlő közelében. 
Részletek

Programajánló