Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Révész Márta népi iparművész Csipkeháza

Cserkeszőlő
További információ
Aki Cserkeszőlőn jár, feltétlenül látogasson el Révész Márta népi iparművész Csipkeházába, amely a vertcsipke mai használatát mutatja be az öltözködésben és lakáskultúrában. 
Révész Márta egy olyan családba született, ahol a vertcsipke készítése gyakorlatilag öröklődött. A szárnyait már kisiskolás korában elkezdte bontogatni az orsó használatával és az alapverésekkel, bár a további tanulás néhány évre abbamaradt. Az első, igazinak tartott munkáját 1989-ben zsűriztette, majd úgy döntött, elsősorban az új stílusú vertcsipkével kezd foglalkozni. Igazi álma vált valóra 2007-ben, amikor Cserkeszőlőn megnyitotta a csipkeházat és bemutatótermet. Ennek különlegessége, hogy az elkészült munkák és munkabemutató megtekintésén kívül tanulni is lehet a készítést – sőt a kiállított darabokat meg is lehet vásárolni. Az elsődleges cél ugyanis nem egy múzeum létrehozása, hanem a használat bemutatása volt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Cserkeszőlő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...