Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Rippl-Rónai Múzeum

Kaposvár
További információ
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
A múzeum története egészen 1909-ig nyúlik vissza: ekkor alakult meg a szervezeti jogelődje „Somogymegyei Muzeum Egyesület” néven. A gyűjtemény túlélte a két világháborút, a nagysága pedig már 1948-ban meghaladta a 12 ezret. 1949-ben felvette a Somogy Megyei Múzeum nevet, és állami tulajdonba került, a mai elnevezését pedig a megyei tanács irányítása alá kerülésével, 1961-ben kapta meg. A Rippl-Rónai Múzeum állandó tárlatai közé tartozik a természeti örökségünket, a Rippl-Rónai Ödön gyűjteményét bemutató kiállítás, illetve a Fejezetek Somogy néprajzából, és a Kincsek Somogy földjéből címet viselő gyűjtemény.

Járja be a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumot egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.Tekintse meg a Rippl-Rónai Múzeumról készült videót is!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kaposvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Részletek

Steiner Gyűjtemény
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
Részletek

Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek

Vasúti Emlékmúzeum
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Részletek

Rippl-Rónai Emlékmúzeum (Róma-villa)
A kaposvári Rippl-Rónai Emlékmúzeum a művész egykori villájában lett berendezve és a festő képeit mutatja be. 
Részletek

Programajánló