Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Rózsakert - Szolnok

Szolnok
További információ
A több hektáron elhelyezkedő park a Szolnokiak közkedvelt pihenőhelye, a város lakói szívesen sétálnak a gyönyörű rózsák között, a park közepén a rózsalugasok alatt pedig egy fából készült pergola épült.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Természeti látnivaló

Szabadtéri


A barokk stílusú park 1930-ban épült meg. A Tisza-hídtól kezdődően, a folyóval párhuzamosan helyezkedett el, szabályos szerkesztésű mértani kert volt, illeszkedett a megyeháza hátsó homlokzatának tagozódásához és íves lezárást kapott. A területen már ekkor rozáriumot, azaz rózsakertet alakítottak ki, ahol magyar nemesítésű rózsafajtákat telepítettek. A rózsakertben ma már szinte az összes magyarországi őshonos rózsafajta megtalálható. A csodás rózsaillat kedvező széljárás esetén az egész várost átjárta. 

Közeli fürdő

A szolnoki fürdő a Tiszaliget városrészben, csodás környezetben várja a vendégeket. A fürdőt körülölelő gyönyörű park, a csónakázó tó és nem utolsósorban a termál-, úszó- és gyermekmedencék komoly vonzerőt jelentenek. Az élménymedencéhez egy csobbanó medencével kapcsolódik a csúszdapark. A Tiszaliget összetett csúszdarendszere öt csúszda kombinációja.