Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Sarlós Boldogasszony-székesegyház

Szombathely
További információ
Magyarország harmadik legnagyobb temploma a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház.
A székesegyházat a lebontott vártemplom helyén építetéek. Sajnos a második világháborús bombatámadás súlyos nyomokat hagyott az épületen, a lenyűgöző mennyezeti freskó és az oltárképek nagy része megsemmisült, a károk szakaszos restaurálása még ma is tart. A főhajó két oldalán a 3-3 oldalkápolna oltárképeit csodálhatjuk meg, az oltáron elhelyezett Szent Márton Herma a szent ereklyecsontokat őrzi, a sekrestye melletti oldalkápolnát pedig Szent Kvirin emlékére állították. A templom alatti sírboltban a szombathelyi püspökök és kanonokjait helyezték örök nyugalomra.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szombathely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Püspöki Palota és a Sala Terrena kiállítás
Szombathely legszebb késő-barokk palotája a Püspöki Palota, melynek földszintjén látogatható a Szombathelyi Egyházmegyei Múzeum és Kincstár.
Részletek

Iseum
Az Isis istennő tiszteletére épült szentély, az Iseum a legismertebb ókori építészeti emlék Szombathelyen. 
Részletek

Savaria Múzeum
A Savaria Múzeum Szombathely legnagyobb múlttal rendelkező múzeuma.
Részletek

Történelmi Témapark
A szombathelyi Történelmi Témapark építményei és eszközei az antik természettudományokat hozzák megfogható, kipróbálható közelségbe.
Részletek

Járdányi Paulovics István Romkert
Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a szombathelyi Járdányi Paulovics István Romkert tárja a látogatók elé. 
Részletek

Programajánló