Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Scarbantia Régészeti Park

Sopron
További információ
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Az 1970-es és 1980-as években folytatott feltárások eredményeképpen hoztak itt létre római kori romkertet. Közepén a II. századból származó tipikus városi utat, az út északi oldalán pedig római kori lakóházat tártak fel. Ennek egyik helyisége egy díszes falfestményekkel díszített, padlófűtéssel ellátott lakószoba volt, mellette pedig bronzműves műhelyre bukkantak.
Az úttól délre Scarbantia fóruma észak-keleti saroképületének maradványait találták meg. A 3,5 méter széles római városfalak tetején épült fel 1340-re a középkori középső városfal. A belső városfal metszete a romkerttől délre álló épület falán látható. A romkert területén két népvándorlás kori, kőalapozással készült és fából ácsolt épület maradványai is előkerültek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sopron látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...