Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Scarbantia Régészeti Park

Sopron
További információ
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Az 1970-es és 1980-as években folytatott feltárások eredményeképpen hoztak itt létre római kori romkertet. Közepén a II. századból származó tipikus városi utat, az út északi oldalán pedig római kori lakóházat tártak fel. Ennek egyik helyisége egy díszes falfestményekkel díszített, padlófűtéssel ellátott lakószoba volt, mellette pedig bronzműves műhelyre bukkantak.
Az úttól délre Scarbantia fóruma észak-keleti saroképületének maradványait találták meg. A 3,5 méter széles római városfalak tetején épült fel 1340-re a középkori középső városfal. A belső városfal metszete a romkerttől délre álló épület falán látható. A romkert területén két népvándorlás kori, kőalapozással készült és fából ácsolt épület maradványai is előkerültek.Közeli látnivalók
Soproni Várkerület
A soproni Várkerület a régi várárok külső peremén jött létre, a régi városfalak ívét követve.
Részletek

Kecske-templom
A Kecske-templom Sopron legismertebb temploma, a Fő téren áll. 
Részletek

Storno-ház
Sopron egyik legszebb palotája a Storno-ház a Fő téren, a Tűztorony szomszédságában áll. 
Részletek

Tűztorony és Hűségkapu
A Tűztorony és a Hűségkapu Sopron két jelképe. Az előbbi a város több pontjáról is jól látható. 
Részletek

Várfalsétány
A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét a nagyközönség számára.
Részletek

Programajánló