Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Semsey-kastély

Balmazújváros
További információ
A felújított Semsey Kastély épülete ad otthont a Semsey Andor Múzeumnak, ahol állandó kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A balmazújvárosi kastély klasszicista stílusban épült a 19. század elején. Az 1800-as években a Semsey család lakóhelye volt, majd a második világháború utáni államosításig berendezve állt ugyan, de nem lakták. Az épület utolsó Semsey családból származó birtokosa Semsey András Andor volt. 
Az állandó kiállításon megismerhetjük a város történetét és híres szülötteit. A Semsey család története a legmeghatározóbb, de a látogatók sok mindent megtudhatnak Veres Péterről, Soós Imréről, vagy Lengyel Menyhértről is. A családok története mellett a rideg állattartásról és a hortobágyi pásztorkodás hagyományairól is szerezhetünk információt, valamint a kalapos, a kovács és a bognár mesterségek rejtelmeibe tekinthetünk be. 
A kastély Balmazújváros, Debreceni u. 2. szám alatt található. 

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.