Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Sopronbánfalvi kolostor

Sopron
További információ
Három oldalról hegyekkel övezett környezetben magasodik a sopronbánfalvi kolostor, amely ma szállodaként, elvonuló helyként működik. 
A több mint 500 éves épület nemcsak szemlélője, hanem áldozata is volt a történelmi viszontagságoknak, mindennek ellenére a küszöbén átlépve nyugalom tölt el minket, és megcsap az a varázs, ami valószínűleg a pálos szerzeteseket is építésre ösztönözte. A kolostort az 1480-as években alapították, a gótikus stílusban készült szentélyt és ablakokat ma is szemügyre vehetjük, az épület többi része viszont a viharos történelmi események áldozatává vált. A török időket a pálos rend is megsínylette, a 17. században viszont új erőre kapott – a fénykorát innentől számítjuk a 18. század végéig. Az egykori pálos, majd karmelita kolostor tőszomszédságában terül el az erdőkkel borított Soproni-hegység és a sopronbánfalvi Hősi temető.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sopron látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...