Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Soproni Várkerület

Sopron
További információ
A soproni Várkerület a régi várárok külső peremén jött létre, a régi városfalak ívét követve.
A régi városfalak ívét követő Várkerületet a 13. század óta a város kereskedelmének fő helyszíneként tartották számon. A külső házsorát először az 1400-as években említették, a neve azonban többször változott az évszázadok során. Az itt található belső házsor különleges mivoltát az adja, hogy különböző nagyságú és magasságú házakat húztak fel egymás mellé. A tehetősebb kereskedők lakópalotát építtettek maguknak, de a 2. világháborús bombázások romba döntötték a szorosan egymás mellett álló copfstílusú házak nagy részét. A felszabaduló területekre később modern épületek kerültek – ezzel megtörve a régi kereskedőházak által nyújtott képet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sopron látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Scarbantia Régészeti Park
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Részletek

Kecske-templom
A Kecske-templom Sopron legismertebb temploma, a Fő téren áll. 
Részletek

Storno-ház
Sopron egyik legszebb palotája a Storno-ház a Fő téren, a Tűztorony szomszédságában áll. 
Részletek

Várfalsétány
A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét a nagyközönség számára.
Részletek

Tűztorony és Hűségkapu
A Tűztorony és a Hűségkapu Sopron két jelképe. Az előbbi a város több pontjáról is jól látható. 
Részletek

Programajánló