Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Steiner Gyűjtemény

Kaposvár
További információ
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
A gyűjteményének első darabja egy öntöttvas kályha volt, amelynek vonalvezetését látva Steiner József egyszerűen beleszeretett az eljárással készülő tárgyakba. Ezt követően nem volt megállás: hobbijává vált a technika tanulmányozása, majd elkezdte képezni magát, és felvette a kapcsolatot az öntöttvas tárgyak gyűjtőivel. A Rippl-Rónai Múzeumban található tárlaton a Kárpát-medence 19. századi használati és dísztárgyait ismerhetjük meg. Bár a kezdetet a kályhák jelentették, a gyűjtemény később kutakkal, falikutakkal, keresztekkel, illetve háztartási tárgyakkal bővült. A kutatómunka során olyan gazdagon kidogozott hétköznapi tárgyakat is találtak, amely felülmúlja az elképzeléseinket (pl. cipőgombolót).
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kaposvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek

Rippl-Rónai Múzeum
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
Részletek

Rippl-Rónai Emlékmúzeum (Róma-villa)
A kaposvári Rippl-Rónai Emlékmúzeum a művész egykori villájában lett berendezve és a festő képeit mutatja be. 
Részletek

Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Részletek

Vasúti Emlékmúzeum
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Részletek

Programajánló