Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Steiner Gyűjtemény

Kaposvár
További információ
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
A gyűjteményének első darabja egy öntöttvas kályha volt, amelynek vonalvezetését látva Steiner József egyszerűen beleszeretett az eljárással készülő tárgyakba. Ezt követően nem volt megállás: hobbijává vált a technika tanulmányozása, majd elkezdte képezni magát, és felvette a kapcsolatot az öntöttvas tárgyak gyűjtőivel. A Rippl-Rónai Múzeumban található tárlaton a Kárpát-medence 19. századi használati és dísztárgyait ismerhetjük meg. Bár a kezdetet a kályhák jelentették, a gyűjtemény később kutakkal, falikutakkal, keresztekkel, illetve háztartási tárgyakkal bővült. A kutatómunka során olyan gazdagon kidogozott hétköznapi tárgyakat is találtak, amely felülmúlja az elképzeléseinket (pl. cipőgombolót).
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kaposvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...