Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Storno-ház

Sopron
További információ
Sopron egyik legszebb palotája a Storno-ház a Fő téren, a Tűztorony szomszédságában áll. 
A Storno-ház egy Svájcból érkező család nevét őrzi. Az egyik tagját, Storno Ferencet a történet szerint tévesen igazították útba és így Pozsony helyett Sopronban kötött ki, ahol végül kéményseprőként állt munkába. E mellett másolási feladatokat látott el egy akadémiát végzett rajziskolai tanár mellett, így egyre ismertebbé vált. Nagyon szeretett volna tanulni, ezért az anyagi háttér elrendezése után Bécsben fejlesztette a festészettel kapcsolatos tudását. A nevét viselő házat az 1870-es években vette meg, majd a historizmus modorában átalakította az enteriőrt. Ma a ház két emeletén múzeum működik, ahol a család három nemzedéknek magángyűjteményét tekinthetjük meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sopron látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kecske-templom
A Kecske-templom Sopron legismertebb temploma, a Fő téren áll. 
Részletek

Várfalsétány
A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét a nagyközönség számára.
Részletek

Tűztorony és Hűségkapu
A Tűztorony és a Hűségkapu Sopron két jelképe. Az előbbi a város több pontjáról is jól látható. 
Részletek

Soproni Várkerület
A soproni Várkerület a régi várárok külső peremén jött létre, a régi városfalak ívét követve.
Részletek

Scarbantia Régészeti Park
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Részletek

Programajánló