Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

Szeged
További információ
Azoknak, akik nem szeretnének kimozdulni a városból, de mégis természetközeli környezetben töltenék el a napot, tökéletes választás a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje.
A szegedi Füvészkertet méltán emlegetik az egyetem zöld szigeteként. Az ország egyik legnagyobb botanikus kertje a tanulni vágyókat, a szakembereket, és azokat is tárt kapukkal várja, akik néhány órára a természetbe menekülnének a világ zaja elől. 
A tevékenységi körét, illetve a gyűjteményét folyamatosan bővítik, ezen kívül itt rendezik meg többek között a Lótusznapokat, a Gombásznapot, illetve a Levendula Napokat. Ide látogatva több mint 40 védett fajjal találkozhatunk, ezen kívül Közép-Európában egyedül a Füvészkertben csodálhatjuk meg az indiai lótuszt. A hely büszkeségei közé tartoznak a trópusokat közel hozó üvegházak és a rózsakert, de ezek mellett megismerkedhetünk a madárvilággal is.

Nézze meg a 360 fokos képeket a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjéről!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Füvészkertről készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...