Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

Szeged
További információ
Azoknak, akik nem szeretnének kimozdulni a városból, de mégis természetközeli környezetben töltenék el a napot, tökéletes választás a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje.
A szegedi Füvészkertet méltán emlegetik az egyetem zöld szigeteként. Az ország egyik legnagyobb botanikus kertje a tanulni vágyókat, a szakembereket, és azokat is tárt kapukkal várja, akik néhány órára a természetbe menekülnének a világ zaja elől. 
A tevékenységi körét, illetve a gyűjteményét folyamatosan bővítik, ezen kívül itt rendezik meg többek között a Lótusznapokat, a Gombásznapot, illetve a Levendula Napokat. Ide látogatva több mint 40 védett fajjal találkozhatunk, ezen kívül Közép-Európában egyedül a Füvészkertben csodálhatjuk meg az indiai lótuszt. A hely büszkeségei közé tartoznak a trópusokat közel hozó üvegházak és a rózsakert, de ezek mellett megismerkedhetünk a madárvilággal is.Fürdőajánló
Szállásajánló

Hunguest Hotel Forrás

Szeged
Közvetlen átjárás: Napfényfürdő Aquapolis
Közeli látnivalók
Széchenyi tér
Szeged főtere, a Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. 
Részletek

Sóhajok Hídja - Szeged
A szegedi Sóhajok Hídja a velencei híd mintájára és Ferenc József tiszteletére létesült abból az alkalomból, hogy az uralkodó meglátogatta az újjáépült várost. 
Részletek

Fogadalmi templom
Az 1879. évi nagy árvíz után a szegedi városatyák fogadalmat tettek egy monumentális templom felépítésére, ez a mai Fogadalmi templom. 
Részletek

Dóm tér és zenélő óra
A szegedi Dóm tér méretei megegyeznek a velencei Szent Márk tér méreteivel.
Részletek

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
A Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum alsó szintjén a szalámigyár, az emeleten a szegedi paprika feldolgozásának története látható.
Részletek

Programajánló
További programok