Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szolnoki Művésztelep

Szolnok
További információ
Az 1902-ben alapított Szolnoki Művésztelep egyike a legrégebbi, folyamatosan működő művészi csoportosulásnak az országban.
Az első periódusát a Pettenkofen és körének működése jelentette, az alföldi élet színes, egzotikus alakjai a külföldi művészek érdeklődését is felkeltették. A második periódusban a holland kismesteri szemlélet, illetve a modern fényfestés összekapcsolása jellemezte. A telep tényleges megalakulására azonban csak a harmadik szakaszban került sor – a kezdeményezést a város és a megye is támogatta. A negyedik periódus Aba Novák Vilmoshoz kapcsolódik, aki olasz útja során felfedezett stílusát több képén is előhívta. A világháborúban sajnos megsemmisült a telep tekintélyes anyaga, a szocializmusban viszont megkezdték az újraépítését.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szolnok látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tabáni Tájház
A szolnoki Tabáni Tájház a XX. század elején épült, kétosztatú, utólag hozzáépített tornáccal. 
Részletek

Damjanich János Múzeum
A szolnoki Damjanich János Múzeum a város és a megye leggazdagabb régészeti, történeti, numizmatikai, néprajzi, képzőművészeti, iparművészeti és irodalomtörténeti örökségével rendelkezik. 
Részletek

Szolnoki vártemplom
A szolnoki vártemplom kora klasszicista épület.
Részletek

Tiszaliget
Szolnok sport- és szabadidő központja, „tüdeje” a Tiszaliget, amit körgát vesz körül.
Részletek

Indóház
Ó-Szolnok vasútállomás indóházát, hazánk legrégibb vasútállomás épületét 1847. szeptember 1-én adták át. 
Részletek

Programajánló