Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Szolnoki Sörárium - Interaktív Sörmúzeum

Szolnok
További információ
A Sörárium olyan turisztikai és vendéglátóhely, amely interaktív sörmúzeum, sörfőzde és gasztropub is egyben.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Fedett


A kiállítás ismerteti a sörfőzés technikáinak hatezer éves történetét, hogy milyen szokások, szabályok és mítoszok kapcsolódtak hozzá a különböző korokban. A Sörárium nyolc helyiségben, ezer négyzetméteren mutatja be a sör és a sörfőzés történetét 300 interaktív eszköz segítségével. A kiállítás a hagyományos tárlat mellett a legkorszerűbb digitális eszközökkel, nagyméretű érintőképernyős asztalokkal, tabletekkel és kinecttel, azaz mozgásvezérelt játék segítségével, interaktívan mutatja be a sör történetét. 

A sörmúzeum és étterem a városháza hűvös, hangulatos, steampunk stílusban kialakított pincéjében található. A Sörárium nem csupán egy egyedi hangulatú és kínálatú söröző, hanem teljes értékű kiállítás a sör felfedezéséről, fejlődéséről, a sör kultúrtörténeti hatásairól.A kiállításon túl továbbá számos interaktív eszköz, gyerekfoglalkoztató, látványfőzde és söröző is várja a látogatókat.

 

A Sörárium Szolnokon, a Kossuth tér 9. szám alatt található. 

Közeli fürdő

A szolnoki fürdő a Tiszaliget városrészben, csodás környezetben várja a vendégeket. A fürdőt körülölelő gyönyörű park, a csónakázó tó és nem utolsósorban a termál-, úszó- és gyermekmedencék komoly vonzerőt jelentenek. Az élménymedencéhez egy csobbanó medencével kapcsolódik a csúszdapark. A Tiszaliget összetett csúszdarendszere öt csúszda kombinációja.