Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tabáni Tájház

Szolnok
További információ
A szolnoki Tabáni Tájház a XX. század elején épült, kétosztatú, utólag hozzáépített tornáccal. 
A Tisza-Zagyva torkolatának közelében fekvő Tabán Szolnok egyik legrégebbi városrésze, melyről először az 1600-as évek végén tettek említést. Az anno Tobán néven emlegetett terület az évszázadok során többször esett át névváltoztatáson, és először egy 1750-es években készült térképen ábrázolták. Az itt található tájház az 1930-as évekbeli parasztpolgári stílust eleveníti meg, amikor a városi hatások már érvényre jutottak a lakberendezésben. A régi és az új sajátos keverékét főleg a használati eszközöknél vehetjük észre. A konyhában a tabániak jellegzetes konyhai tűzhelyét, a vályogból rakott spórheltet vehetjük szemügyre, a kamrában pedig az egykor használt konyhaeszközöket.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szolnok látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szolnoki Művésztelep
Az 1902-ben alapított Szolnoki Művésztelep egyike a legrégebbi, folyamatosan működő művészi csoportosulásnak az országban.
Részletek

Damjanich János Múzeum
A szolnoki Damjanich János Múzeum a város és a megye leggazdagabb régészeti, történeti, numizmatikai, néprajzi, képzőművészeti, iparművészeti és irodalomtörténeti örökségével rendelkezik. 
Részletek

Szolnoki vártemplom
A szolnoki vártemplom kora klasszicista épület.
Részletek

Tiszaliget
Szolnok sport- és szabadidő központja, „tüdeje” a Tiszaliget, amit körgát vesz körül.
Részletek

Indóház
Ó-Szolnok vasútállomás indóházát, hazánk legrégibb vasútállomás épületét 1847. szeptember 1-én adták át. 
Részletek

Programajánló