Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tagore-sétány

Balatonfüred
További információ
Balatonfüred leghíresebb látnivalója a vízparton futó, fákkal szegélyezett Tagore-sétány.
Minden nyáron több százezren sétálnak el a Balaton egyik legkedveltebb sétányán, mégis kevesen vannak tisztában azzal, kiről kapta nevét. Tagore egy 1860-as években született indiai irodalmi Nobel-díjas volt, aki a gyógyulás reményében látogatott el Balatonfüredre. Szerencsére az itt töltött idő alatt sokat javult az állapota, ennek örömére egy fát ültetett. A kezdeményezését olyan ismert személyek követték, mint Teller Ede, Farkas Bertalan, Leonov, Gandhi vagy Göncz Árpád. Az utóbbi évtizedek lelkes ültetéseinek köszönhetően nagy lombkoronájú fák árnyékában sétálhatunk – miközben érezhetően megérinti a lelkünket az itt uralkodó hangulat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Állami Szívkórház
A balatonfüredi Állami Szívkórház a helyi gyógyvízkincsre épült 1728-ban, a mai épületeket azonban 1836-1871 között húzták fel.
Részletek

Balatonfüredi Kiserdő
A balatonfüredi Kiserdőt, az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. 
Részletek

Horváth-ház
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. 
Részletek

Balatonfüredi szénsavas források
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Részletek

Lóczy-barlang
A közel 150 méter hosszú és 20 méter mély balatonfüredi Lóczy-barlang remek célpont az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. 
Részletek

Programajánló