Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Tari László Múzeum

Csongrád
További információ
A múzeum a település történetének, népi kultúrájának tárgyi emlékeit és írott dokumentumait gyűjti és dolgozza fel. 
 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeumot 1956-ban nyitották meg. A különböző helyeken őrzött gyűjtemények összegyűjtését, a gyarapítást, a gondozást a Csongrád Megyei Múzeumok Igazgatóságának felügyelete alatt a helyi Múzeumi Munkaközösség tagjai végezték. Tagja volt többek között dr. Tari László fogorvos, akiről 1988-ban nevezték el intézményünket. 
Az első kiállítás állattani, régészeti, helytörténeti és néprajzi anyagból állt. 1962-ben került be a múzeumba az egyik legismertebb kiállítási tárgy, az ún. Avar kori Rómeó és Júlia, mely a mai napig látható. 1974-től 1994-ig állt a Kubikos állandó kiállítás. A múzeumot hosszabb ideig (1983-2009) dr. Szűcs Judit néprajzkutató vezette. Igazgatóságának elején, 1985-ben nyílt meg a Gyökér utca 1. számú házban a Tájház. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a múzeum anyagából rendezték be 1984-ben a Csongrádi halászházat. 2000-től 2004-ig négy állandó kiállítási rész nyílt meg (Föld gyermekei, bronz fiai, Csongrád évszázadai, Csongrád népélete, Ellésmonostor bemutatása) az Iskola utcai épületben, melyek a mai napig megtekinthetőek. 
A múzeum részt vállal az ifjúság nevelésében is tárlatvezetéssel, előadásokkal, pályázatok és szakdolgozatok készítéséhez nyújtott segítséggel. Időszaki kiállítások többsége helytörténeti és/vagy néprajzi témájú.

Közeli fürdő

A megújult csongrádi fürdő 420 négyzetméteres élménymedencével és új gyógyászati részleggel várja a fürdőzőket, strandolókat. A fedett épületében három medence közül választhatnak a vendégek, amelyből kettő az év minden szakában gyógyvízzel üzemel, kültéren az 50 m-es úszómedence, gyermekpancsoló várja vendégeit. A medencéken kívül büfé, szolárium, valamint finn szauna és infraszauna, só szoba és aromakabin is szolgálja a vendégek kényelmét.