Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Tartós szegfű tanösvény

Kiskunmajsa
További információ
Európa egyik legritkább virágját és élőhelyét bemutató tanösvény kellemes időtöltést kínál a kirándulás és a természet szerelmeseinek. A tanösvény egész évben szabadon látogatható, a tartós szegfű megcsodálására a nyári hónapok a legalkalmasabbak.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A tanösvény nevét Európa egyik legritkább vadon élő virágáról, a tartós szegfűről kapta. A fokozottan védő növény kizárólag a Duna-Tisza közén fordul elő. A tartós szegfű 20-50 cm magasra növő, élénk rózsaszín virágú, évelő szegfűfaj. A hosszú virágzási időről kapta a tartós szegfű elnevezést. A júniustól késő őszig tartó időszakban teljes pompájukban megcsodálhatjuk. 

Az ösvény elején a növények védelme érdekében egy 500 méter hosszú pallósoron keresztül juthatunk el a megfigyelőtoronyhoz, onnan egy fenyőültetvény mentén a hátsó kilátóhoz jutunk, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. A kijelölt útvonalakon lehetőség van különböző hosszúságú túrákat választani. A látogatók az információs táblák segítségével többet megtudhatnak a tartós szegfűről és élőhelyéről, valamint megismerkedhetnek a fennmaradását veszélyeztető tényezőkkel és a védelme érdekében tett tevékenyésegről. 

A Tartós szegfű tanösvény egész évben szabadon látogatható. A Natura 2000 területen található, ami helyi jelentőségű védett természeti terület. A tanösvény a Soltvadkert-Kiskunmajsa közötti útról közelíthető meg, Tázlár és Bodoglár települések között a táblával megjelölt helyen kell letérni egy földútra.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskunmajsa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...