Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Tartós szegfű tanösvény

Kiskunmajsa
További információ
Európa egyik legritkább virágját és élőhelyét bemutató tanösvény kellemes időtöltést kínál a kirándulás és a természet szerelmeseinek. A tanösvény egész évben szabadon látogatható, a tartós szegfű megcsodálására a nyári hónapok a legalkalmasabbak.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A tanösvény nevét Európa egyik legritkább vadon élő virágáról, a tartós szegfűről kapta. A fokozottan védő növény kizárólag a Duna-Tisza közén fordul elő. A tartós szegfű 20-50 cm magasra növő, élénk rózsaszín virágú, évelő szegfűfaj. A hosszú virágzási időről kapta a tartós szegfű elnevezést. A júniustól késő őszig tartó időszakban teljes pompájukban megcsodálhatjuk. 

Az ösvény elején a növények védelme érdekében egy 500 méter hosszú pallósoron keresztül juthatunk el a megfigyelőtoronyhoz, onnan egy fenyőültetvény mentén a hátsó kilátóhoz jutunk, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. A kijelölt útvonalakon lehetőség van különböző hosszúságú túrákat választani. A látogatók az információs táblák segítségével többet megtudhatnak a tartós szegfűről és élőhelyéről, valamint megismerkedhetnek a fennmaradását veszélyeztető tényezőkkel és a védelme érdekében tett tevékenyésegről. 

A Tartós szegfű tanösvény egész évben szabadon látogatható. A Natura 2000 területen található, ami helyi jelentőségű védett természeti terület. A tanösvény a Soltvadkert-Kiskunmajsa közötti útról közelíthető meg, Tázlár és Bodoglár települések között a táblával megjelölt helyen kell letérni egy földútra.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskunmajsa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...