Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tiszakécskei Holt-Tisza

Tiszakécske
További információ
A tiszakécskei Holt-Tisza és a környező nádasok igen gazdag növény- és állatvilágnak adnak otthont.
A holtág nyugodt, lenyűgöző látványával hívogatja a természetrajongókat és a horgászokat. Két szakasza közül a tiszakécskei II-es nemzetközi szinten ismert horgászvíz. A sportot versenyszinten űzők számára rendszeresen rendeznek versenyeket, ami után a ligetes park kiváló pihenési lehetőséget biztosít.
A tiszakécskei Holt-Tisza pontos létrejöttére vonatkozóan nincsenek dokumentumok, de tény, hogy már a 18. században is szerepelt a feljegyzésekben. A fejlesztését célzó tervek az 1980-as években készültek el, amelynek első üteme a 2000-es évek elején fejeződött be. A holtág gazdag állat-és növényvilága a természetrajongóknak nyújt igazi csemegét, nyaranta megfigyelhetjük többek között a kócsagokat, fekete gólyákat, és az itteni állatvilág 95%-át alkotó tőkés récéket.

Nézze meg a Tiszakécskei Holt-Tiszáról készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tiszakécske látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tiszakürti Arborétum
A Tiszakürti Arborétum meglátogatásra legalkalmasabb a Tisza-menti növénygyűjteményt virágba borító május és a pompás lombszíneződést hozó október.
Részletek

Nagy-Fertő
Cserkeszőlőt nemcsak a gyógyvíz vagy a borok, hanem az olyan védett természeti területei miatt érdemes meglátogatni, mint a Nagy-Fertő.
Részletek


Részletek

Cserkeszőlői műemlék borospince
A Cserkeszőlő közelében, az egykori Szinyei Merse-kastélyhoz tartozó, 1902-ben épült borospince műemléki védelem alatt áll. 
Részletek

Kunhalmok
Tájvédelmi szempontból különleges antropogén eredetű értéket képviselnek a kunhalmok Cserkeszőlő közelében. 
Részletek

Programajánló