Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tornyai János Múzeum

Hódmezővásárhely
További információ
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
A múzeum alapítása az 1900-as évek elejére, a helyi ipari és mezőgazdasági kiállításra vezethető vissza. Eleinte a gyűjtemény elhelyezése nem kapott egységes megoldást, mert az ebből a célból megvásárolt épületben más intézmény is működött, így csak az 1940-es években vált önálló intézménnyé. A Tornyai János Múzeumban tett látogatásunk alkalmával megismerhetjük a város és környékének régészeti, néprajzi, helytörténeti, illetve a képző-, és iparművészeti emlékeit. A Vásárhelyi Őszi Tárlatot minden évben nagy érdeklődés övezi. Itt tekinthető meg Munkácsy Mihály Női tanulmányfej (Női portré 1895.) című alkotása is, amit a híres festőművész párizsi tanítványának, Tornyai Jánosnak dedikált.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hódmezővásárhely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Fekete Sas Rendezvényház
Hódmezővásárhely egyik legimpozánsabb épülete, a Fekete Sas Rendezvényház Pártos Gyula tervei alapján épült 1905-ben.
Részletek

Belvárosi Fazekasház
Hódmezővásárhely az alföldi fazekasság egyik központja, ennek állít emléket Belvárosi Fazekasház.
Részletek

Hódmezővásárhelyi Városháza
A legnagyobb magyarországi városháza, a hódmezővásárhelyi Városháza eklektikus stílusban épült, Ybl Lajos tervei szerint. 
Részletek

Csomorkányi Templomrom
Hódmezővásárhely térségének legrégebbi épített öröksége a román és gótikus stílusú Árpád-kori Csomorkányi templomrom, a 13-14. századból. 
Részletek

Kardoskúti Fehértó
A Kardoskúti Fehértó természetvédelmi területet 1966-ban hozták létre. A mintegy 150 faj átvonuló helyeként jegyzett terület 1997 óta a Körös-Maros Nemzeti Park része.
Részletek

Programajánló