Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Törökugrató - Budaörs

Budaörs
További információ
A Törökugrató meredek, vakítóan fehér mészkősziklákból álló hegy, mely könnyen megközelíthető kiránduló helyszín pazar kilátással.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A Törökugrató a Budai-hegység legdélebbi csúcsa, Budaörs nyugati határában található, 249 méter magasan. A Bazsarózsa utcáról nyíló, 750 méter hosszú erdei tanösvényen számos növényritkaságokat láthatunk. A tájékoztatótáblák segítségével bővebb információkat gyűjthetünk a növényfajokról (pl.: gyöngyperje, korai kakukkfű, ágas homokliliom), valamint az itt fellelhető állatfajokról (pl.: mókus, sün, nyest, fali gyík, sáska, egerészölyv, feketerigó, csúszka, szarka, fülesbagoly). Az ösvény mellett két fedett, árnyékos pihenőhely is található.

Közeli fürdő

budaörsi fürdő korszerű létesítményében tanuló- és versenymedence is található. A feltöltődni vágyók pedig nyáron a strandrészen, télen pedig a wellness részlegben pihenhetik ki a mindennapok fáradalmait. A versenymedence tíz sávval rendelkezik, a kezdők pedig egy 16 méteres medencében tanulhatnak. A wellness részlegben jakuzzi, szaunák és gőzkabin is található. A pezsgőfürdő frissítő hatását egyszerre tíz ember is élvezheti. A részlegben továbbá két nyolc személyes szauna és hűsítő dézsafürdő áll a fürdőzők rendelkezésére.