Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Trianon emléktábla

Balmazújváros
További információ
A Trianon emléktábla egy álló téglalap alakú, egyszerre sírkő és emlékmű jellegű kőhasáb, amely a Polgármesteri Hivatal épületével átellenben található.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Szabadtéri


A fekete márványból készült emléktáblán arany véséssel a történelmi Magyarország térképe és benne a mai terület határvonala látható. Az emlékművet 2010-ben avatták fel a Trianon évfordulóján. Az emléktábla felső részén Wass Albert idézet olvasható: "Ha eljő az idő, a magyar talpra áll." Az alsó egységben pedig: "Trianon emlékezetére lelki békét és egyetértést remélve. Trianon 1920. június 4." 

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.