Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Turul-emlékmű

Tatabánya
További információ
Európa legnagyobb madárszobra a Kő-hegyen található, a 907-es bánhidai csata emlékére készült. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Természeti látnivaló

Szabadtéri


A szobor Tatabánya címerében is megjelenik. Az emlékmű autóval és gyalogosan – a Turul-lépcsőn – is jól megközelíthető, mérete miatt az egész városból jól látszik. 

 

A tatabányai szobortól indul a Turul tanösvény a közeli Szelim-barlanghoz és a Ranzinger Vince kilátóhoz. A szobor környezetét parkosították, esténként díszkivilágítás emeli a hangulatot.

 

Közeli fürdő

A tatabányai fürdő háromemeletes fedett élményfürdője egész évben üzemel. Beltéren nyolc, a nyári időszakban üzemelő strandon öt, míg a téliesíthető uszodában két fürdőmedence szolgálja a vízi kikapcsolódás szerelmeseit.  A strandon a hatalmas parkkal körülvett nyitott medencék mellett óriáscsúszdák is várják a vendégeket. A szaunavilágban finn szauna, infra, gőz- és aromakabin nyújt felüdülést, valamint masszázzsal és vízágyas pihenőszobájával segítik a testi-lelki megújulást. A Gyémánt fürdőben kiemelt figyelmet fordítanak a kisgyermekek és szüleik gondtalan kikapcsolódására.