Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Tüskei tó - Dombóvár

Dombóvár (Gunaras)
További információ
Tolna megye egyik legnagyobb és legkedveltebb horgásztava a Tüskei tó. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A tóhoz érkezve először a középső tó látványa, a tó nyílt vízi része látható. A horgászoknak itt fenekező és úszós módszerrel érdemes próbálkozni. Ettől délre található az alsó tó, mely jellegében teljesen eltér az előzőtől. Itt elárasztott bokrokat, fákat találunk, melyek jó haltartó helyek. Itt horgászni a partról is jó, de csónakból az igazi. A Tüskei-tó legérdekesebb része az észak felé hosszan elhúzódó felső tó, melynek nádasai, alámosott fái, tuskósai már magukban is idilli látványt nyújtanak, de a bennük lakó halak teszik teljessé az élményt!
A horgásztó a város szélén terül el, Dombóvár minden irányából jól megközelíthető. A 61-es számú főútról lefordulva, Tamási felől jobbra, a városba beérve. A tónál elterülő parkolóig jó minőségű, aszfaltozott út vezet. A parkolóban található büfé, ahol kávé, italok és szendvicsek is kaphatók. Napijegy a tóparton lévő halőrházban váltható, ahol bérelhető csónak is. Itt található egy horgászbolt is, ahol csalikon és kiegészítőkön kívül akár komplett horgászfelszerelés is vásárolható.

Közeli fürdő

A dombóvári fürdő nyitott és fedett medencéi, szaunái, csúszdái és szabadtéri sportolási lehetőségei több korosztály számára is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak, legyen szó strandolásról vagy gyógyfürdőzésről. A Gunarasban két gyógy-, két gyógykezelő, két úszómedence, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. Ezeken kívül egy 50 méteres úszó-, két gyermek-, két gyógyvizes ülőmedence, egy strand- és egy élményelemes gyermekmedence, illetve egy négypályás óriáscsúszda szolgálja a kikapcsolódni, sportolni és pihenni vágyó vendégek igényeit.

 Fürdők
Gunaras Fürdő