Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tűztorony és Hűségkapu

Sopron
További információ
A Tűztorony és a Hűségkapu Sopron két jelképe. Az előbbi a város több pontjáról is jól látható. 
Ha Sopron jelképe kerül említésre, akkor sokaknak jut eszébe a Tűztorony. Az 58 méteres magasságba emelkedő barokk hagymakupola messziről vonzza a tekinteteket. A főtornyot pedig a Fő téren állva lehet a legjobban megcsodálni, ráadásul ezen az oldalán van az 1921-es népszavazásnak emléket állító Hűségkapu is. Az épület alsó része római kori falmaradványokra épült még a 13. században, a reneszánsz körerkély pedig az 1670-es években pusztító tűzvész után készült el. A felette lévő nyolcszögletes toronyra került a nyitott lámpástorony, amelyen szélforgóként helyezkedik el a kétfejű sas – a városban zajlott koronázások emlékét őrizve. A torony erkélyén állva lenyűgöző panoráma tárul elénk a belvárosra és a körülötte elterülő Lővérekre.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sopron látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kecske-templom
A Kecske-templom Sopron legismertebb temploma, a Fő téren áll. 
Részletek

Storno-ház
Sopron egyik legszebb palotája a Storno-ház a Fő téren, a Tűztorony szomszédságában áll. 
Részletek

Várfalsétány
A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét a nagyközönség számára.
Részletek

Scarbantia Régészeti Park
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Részletek

Soproni Várkerület
A soproni Várkerület a régi várárok külső peremén jött létre, a régi városfalak ívét követve.
Részletek

Programajánló