Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Várfalsétány

Sopron
További információ
A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét a nagyközönség számára.
A soproni belváros utcáinak rendszerét adó városfal hármasgyűrűje évszázadok munkájának eredménye. A középső része a 4. században épült római városfal, amelyet bástyákkal erősítettek meg. A kőfal belső oldalához a 11. században létrehozott vörössánc támaszkodott, ennek tetején épült meg a középkori belső városfal. A belvárosba nemcsak egy, hanem két kapun vezetett az út: az Előkapun, illetve a Hátsókapun át – ezeket a hármas falgyűrű mellett további erődítésekkel védték. A Várfalsétányon haladva a város olyan nevezetességeit tekinthetjük meg, mint Fabricius-ház, a Szent János kápolna vagy a Városház utcai romkert.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sopron látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Storno-ház
Sopron egyik legszebb palotája a Storno-ház a Fő téren, a Tűztorony szomszédságában áll. 
Részletek

Kecske-templom
A Kecske-templom Sopron legismertebb temploma, a Fő téren áll. 
Részletek

Tűztorony és Hűségkapu
A Tűztorony és a Hűségkapu Sopron két jelképe. Az előbbi a város több pontjáról is jól látható. 
Részletek

Soproni Várkerület
A soproni Várkerület a régi várárok külső peremén jött létre, a régi városfalak ívét követve.
Részletek

Scarbantia Régészeti Park
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Részletek

Programajánló