Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Vasúti Emlékmúzeum

Kaposvár
További információ
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Valószínűleg elvétve találkozunk olyannal, aki még nem utazott vonattal, ezért a múzeum kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas utazást tartogat. Az itt eltöltött néhány órában a kezdetektől ismerhetjük meg a magyar vasút történetét. A kiállításon a mozdonyok, motorvonatok, motorkocsik mellett helyet kapnak a mozdonyfotók, illetve egy működő terepasztal. Utóbbi a látogatók nagy kedvence, ami érthető, hiszen a MÁV vonatok kicsinyített másainak robogásába könnyen belefeledkezhetünk. A Vasúti Emlékmúzeum állandó tárlatán végighaladva az olyan kiegészítőket is megnézhetjük, mint az iránytáblák, a lámpák, a menetrendkönyvek és az egyenruhák.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kaposvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Rippl-Rónai Múzeum
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
Részletek

Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Részletek

Steiner Gyűjtemény
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
Részletek

Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek

Rippl-Rónai Emlékmúzeum (Róma-villa)
A kaposvári Rippl-Rónai Emlékmúzeum a művész egykori villájában lett berendezve és a festő képeit mutatja be. 
Részletek

Programajánló