Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház

Kaposvár
További információ
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Vaszary Jánost a modern magyar művészet meghatározó alakjai között tartjuk számon. A festő nagyságára utal, hogy munkái a nagy hazai múzeumok állandó kiállításainak szerves részét képezik, és alkotásai iránt a külföldiek is érdeklődnek. Vaszary életműve előtt szülővárosa, Kaposvár egy állandó kiállítással tiszteleg. A Vaszary Emlékházban látható gyűjteményhez a Magyar Nemzeti Galéria és a Rippl-Rónai Múzeum is hozzájárult. Az 1830-as években elkészült épület klasszicista jegyeket hordoz magán, az évtizedek alatt többször újították fel, napjainkban pedig műemléki védelem alatt áll.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kaposvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Rippl-Rónai Múzeum
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
Részletek

Steiner Gyűjtemény
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
Részletek

Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek

Vasúti Emlékmúzeum
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Részletek

Rippl-Rónai Emlékmúzeum (Róma-villa)
A kaposvári Rippl-Rónai Emlékmúzeum a művész egykori villájában lett berendezve és a festő képeit mutatja be. 
Részletek

Programajánló