Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház

Kaposvár
További információ
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Vaszary Jánost a modern magyar művészet meghatározó alakjai között tartjuk számon. A festő nagyságára utal, hogy munkái a nagy hazai múzeumok állandó kiállításainak szerves részét képezik, és alkotásai iránt a külföldiek is érdeklődnek. Vaszary életműve előtt szülővárosa, Kaposvár egy állandó kiállítással tiszteleg. A Vaszary Emlékházban látható gyűjteményhez a Magyar Nemzeti Galéria és a Rippl-Rónai Múzeum is hozzájárult. Az 1830-as években elkészült épület klasszicista jegyeket hordoz magán, az évtizedek alatt többször újították fel, napjainkban pedig műemléki védelem alatt áll.Közeli látnivalók
Rippl-Rónai Múzeum
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
Részletek

Steiner Gyűjtemény
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
Részletek

Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek

Vasúti Emlékmúzeum
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Részletek

Rippl-Rónai Emlékmúzeum (Róma-villa)
A kaposvári Rippl-Rónai Emlékmúzeum a művész egykori villájában lett berendezve és a festő képeit mutatja be. 
Részletek