Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Veres Péter Emlékház

Balmazújváros
További információ
A Balmazújvárosban élt és dolgozott Veres Péter (1897-1970) író, politikus életével, munkásságával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Veres Péter Emlékházban. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az irodalmi emlékhellyé, múzeummá berendezett emlékházban az író a II. világháború végéig élt és dolgozott. Az épület hagyományosan a magyar nép építészetében e tájegységre jellemző, háromosztatú - szoba, pitvar, kamra -, vályogfalú, nádtetejű lakóház, ma népi műemlék épület. A régi – XIX. század elején épített – ház kiállításában az író életét és munkásságát bemutató használati tárgyai, levelezése, művei stb. láthatók eredeti környezetükben.
A diákcsoportok körében nagyon kedvelt program a „Kenyér útja” elnevezésű múzeumpedagógiai előadás, erre előzetes bejelentkezés szükséges. 

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.