Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Wosinsky Mór Megyei Múzeum

Szekszárd
További információ
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumot a névadó alapította hazai és külföldi expedícióin összegyűjtött - főként régészeti - anyagainak bemutatására.
Wosinsky Mór több Tolna megyei településen megfordult katolikus papként, ennek során fordulópontot jelentett számára Lengyel községben való tartózkodása. Itt bukkant rá ugyanis egy hétezer éves neolitikus kultúra nyomaira, egy helyi földbirtokos támogatásának köszönhetően. A belföldi és külföldi utazásai során eljutott arra a pontra, amikor úgy érzete, nem tudja megoldani az összegyűjtött anyagok elhelyezését, így született meg a múzeum alapításának gondolata. Az első kiállítás az 1890-es években nyitotta meg kapuit a főgimnázium néhány termében, idővel azonban sürgetővé vált egy önálló múzeum létrehozása, amely 1902-ben valósult meg.

Járja be a Wosinsky Mór Megyei Múzeum előtti kertet! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

Nézzen körül a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban!

Mozgassa a 360 fokos képet az egérrel (mobilon az ujjával).


Tekintse meg a Wosinsky Mór Megyei Múzeumról készült videót is!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szekszárd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Baka múzeum
A szekszárdi Baka múzeum tárlata segít emlékezni azoknak, akik átélték a XX. század háborúit. 
Részletek

Szekszárdi Babits Mihály Emlékház
A szekszárdi Babits Mihály Emlékház, azaz a Kelemen-ház 1780 körül épült copfstílusban és ma is eredeti állapotában áll. 
Részletek

Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház
A szekszárdi Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház alapjait Mészöly Miklós budapesti lakásának berendezési tárgyai és könyvtára teremtették meg.
Részletek

Gemenc
Gemenc a Duna árterülete, mely 30 kilométer hosszan húzódik a folyó mentén. Természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő és annak környezete Európa legnagyobb összefüggő ártere.
Részletek

Szekszárdi borvidék
A Szekszárdi borvidék múltja egészen a kelta időkig vezethető vissza. Egyik különlegessége, hogy Eger mellett ezen a borvidéken alkalmazható a Bikavér megnevezés.
Részletek

Programajánló