Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Zalaegerszegi Kézművesek Háza

Zalaegerszeg
További információ
A zalaegerszegi Kézművesek Háza a Gébárti-tó mellett található és az egyetlen egész éven át működő népi kézműves alkotóház Magyarországon. 
Az épület külső és a belső megjelenése között összhang van: mindkettőnél a népi építészet kialakítása és formái köszönnek vissza – szinte kézzelfogható a múlt szeretete és a hagyományok tisztelete. Az udvarról olyan alkotóműhelyekbe léphetünk be, mint a faműves-, a szálasanyag-feldolgozó-, a fazekas-, vagy a hagyományőrző kovácsműhely. A Gébárti Kézművesek Háza hazai viszonylatban kiemelkedő abból a szempontból, hogy azon kevés épületek közé tartozik, melyek kifejezetten alkotóháznak épültek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Zalaegerszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Gébárti-tó
Zalaegerszegtől északra, két kis patak felduzzasztásával keletkezett a város legnagyobb mesterséges tava, a Gébárti-tó. 
Részletek

Göcseji Falumúzeum
A Göcseji Falumúzeum, az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma, a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. 
Részletek

Göcseji Múzeum
A zalaegerszegi egykori takarékpénztári palota 1890-ben emelt eklektikus stílusú épületében kapott helyet a Göcseji Múzeum.
Részletek

Zalaegerszegi Mária Magdolna templom
Zalaegerszeg központjában, a Göcseji Múzeum szomszédságában magasodik a kéttornyú Mária Magdolna templom. 
Részletek

Földönjáró toronyóra
Zalaegerszeg központi részétől délkeletre, a Kosztolányi utcában egy igazi különlegesség, a Földönjáró toronyóra.
Részletek

Programajánló