Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Algyő-MOL Futófesztivál

Algyő 2018. április 07.

Algyő-MOL Futófesztivál

Algyő-MOL Futófesztivál: egy futóverseny, amely egyre népszerűbb az ország minden tájáról érkező futók körében.

 

A verseny ötletgazdája és főszervezője, dr. Kósa Gábor, a város polgármestere, aki maga is lelkes futó. 

 

A futófesztivál egynapos esemény, amely általában augusztus utolsó szombatján kerül megrendezésre. A verseny két főszáma a 10 kilométeres és a 21,1 kilométeres távon zajlik. A 10 kilométeres táv a Tisza-parton halad végig, míg a 21,1 kilométeres táv a városon áthaladva ér vissza a célba.

A futófesztiválon kívül a rendezvényen számos egyéb program is várja az érdeklődőket. A program része egy családi futás, egy gyalogtúra, egy gyermekprogram és egy koncert.

 

A futófesztivál története

A MOL Futófesztivált először 2014-ben rendezték meg. A verseny kezdeti célja az volt, hogy népszerűsítse a futást és a sportolást Algyőn és környékén. A verseny azóta is töretlen népszerűségnek örvend, és minden évben több ezer futó vesz részt rajta.

 

A futófesztivál távjai

A MOL Futófesztiválon két főszámban lehet indulni: 10 kilométeres és 21,1 kilométeres távon.

  • 10 kilométer: A 10 kilométeres táv a Tisza-parton halad végig. A rajt és a cél a Tisza parti sétányon található. A táv hivatalos időmérése chipes időmérővel történik.
  • 21,1 kilométer: A 21,1 kilométeres táv a városon áthaladva ér vissza a célba. A rajt és a cél a Tisza parti sétányon található. A táv hivatalos időmérése chipes időmérővel történik.

A futófesztivál programja

A MOL Futófesztiválon kívül a rendezvényen számos egyéb program is várja az érdeklődőket. A program része egy családi futás, egy gyalogtúra, egy gyermekprogram és egy koncert.

  • Családi futás: A családi futás 1,5 kilométeres távján kisgyermekek és szüleik is indulhatnak. A rajt és a cél a Tisza parti sétányon található.
  • Gyalogtúra: A gyalogtúra 8 kilométeres távján a résztvevők Algyő nevezetességeit ismerhetik meg. A túra útvonala a Tisza-parton és a városon áthaladva halad.
  • Gyermekprogram: A gyermekprogramon a gyerekek különböző sporteszközöket és játékokat kipróbálhatnak.
  • Koncert: A koncerten hazai és külföldi előadók lépnek fel.

 

Fürdőajánló 

Az algyői Borbála Fürdő egész évben tárt karokkal várja látogatóit. A korszerűen felszerelt fürdő többféle pihenési, wellness és gyógyulási lehetőséget biztosít a látogatóknak. A közelben található (nagyjából 10 km-re) szegedi Napfényfürdő Aquapolisban élményfürdő, csúszdapark, strand, exkluzív wellness részleg és korszerű gyógyászati központ áll a vendégek rendelkezésére. A szintén Szegeden található, több mint 100 éves Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő egy csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet. 

 

 

 

 

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Algyő
Látnivalók