Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Avas Kupa

Miskolc 2015. július 17.

Avas Kupa

 

Avas Kupa: izgalmas verseny lesz a hegyek között

 

Az Avas Kupa egy nemzetközi repülőverseny, amelyet minden évben megrendeznek Miskolcon, a Bükk hegységben. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek pilóták, hogy megmérettessék magukat a festői szépségű tájon.

 

A verseny két kategóriában kerül megrendezésre: motoros és vitorlázó repülőgépek. A motoros gépeknek egy előre meghatározott pályát kell teljesíteniük, amely hegyek, völgyek és erdők között vezet. A vitorlázó gépeknek pedig termikeket kell találniuk, hogy a lehető legmagasabbra emelkedhessenek.

 

A versenyzőknek számos kihívással kell szembenézniük a repülés során. A hegyek között gyakran turbulencia lép fel, és a szél is nagyon változó lehet. Ezért a pilótáknak nagyon jól kell ismerniük a gépeiket és a környezetet, amelyben repülnek.

Az Avas Kupa egy rendkívül izgalmas és látványos verseny. A nézők a földön vagy a levegőben is követhetik a pilóták teljesítményét. A versenyzők között pedig nagy a rivalizálás, hiszen mindenki szeretne nyerni.

 

A verseny története

 

Az Avas Kupa elődjét, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Repülőnapot először 1967-ben rendezték meg. A verseny akkor még csak a magyar pilóták számára volt nyitott, de az évek során egyre népszerűbbé vált, és ma már a világ minden tájáról érkeznek rá pilóták.

Az Avas Kupa nevét a miskolci Avas-hegyről kapta, amely a verseny egyik fő helyszíne. A versenyzőknek többször is el kell repülniük a hegy felett, ami különösen látványos a nézők számára.

 

Fürdőajánló

 

A Miskolctapolca Barlangfürdő egyedülálló természeti környezetben található fürdőzési lehetőséget kínál. Európában karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni. 

 

A miskolci Selyemréti Strandfürdő korszerű wellness szolgáltatásokkal, többféle medencével és termálvízzel biztosítja a vendégek kikapcsolódását. A miskolci fürdő 2013 júniusában nyitotta meg újra kapuit. A felújításnak köszönhetően jelenleg 3,5 hektáros parkosított strandterület, hat medence, valamint wellness szolgáltatások várják a vendégeket. A fürdő területén egy három pályás csúszdamedence, egy pezsgőfürdő és egy dögönyöző medence, egy élményelemekkel felszerelt gyermekmedence, egy pezsgőfürdős ülőmedence, egy 50 méteres úszómedence és egy tanmedence szolgálja a vendégek kikapcsolódását.

 

 

 

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Miskolc
Látnivalók