Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Borsod 2050 - Hajrá, ipari táj!

Ózd 2012. szeptember 15. - 2012. november 04.

Borsod 2050 - Hajrá, ipari táj!

A kiállítás célja, hogy bemutassa a borsodi régió ipari, természeti és kulturális értékeit, valamint felhívja a figyelmet az ipari örökségünkben rejlő lehetőségekre. 

A kiállításon ez a képzeletbeli túra egy fotósorozatként jelenik meg, alatta az útvonal helyszíneire és adottságaira reagáló inspiráló példák és tanulmánytervek szerepelnek. E kísérletben mi csak kialakítottuk a kereteket, elkezdtük az út egyes pontjaiban rejlő lehetőségek megfogalmazását, majd Téged hívunk a túrát építő közös játékra. A kiállítás végén jelöld meg az interaktív térképen a számodra fontos vagy megőrzendő helyeket, egészítsd ki a tájtúrát saját vágyaiddal, ötleteiddel, terveddel vagy vízióddal. Mert rajtad is múlik!

 

Környékbeli fürdők
 

Ózd városától nagyjából 70 km-re található a Miskolctapolcai Barlangfürdő és a megújult és kibővült Ellipsum fürdő. A barlangfürdőben két termálmedence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a mártózni vágyókat. A barlangon kívül, a közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen hat, élményelemekben gazdag medence áll a vendégek rendelkezésére. A fürdőben négy finn szauna, egy gőzkamra és három infrakabin várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akik a szaunázást követően 16-18 fokos merülő medencével, vagy hagyományos zuhannyal tudják visszahűteni felhevült testüket. Az egész évben nyitva tartó Ellipsum élményfürdőben 3 - korosztályonként tematikus - fürdőcsarnok, 6 beltéri-, valamint 2 kültéri medence, 3 óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció biztosítja az élménydús fürdőzést.

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...