Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Kakasfesztivál

Csanádapáca

Kakasfesztivál

Kakasfesztivál Csanádapácán

Mára már hagyománnyá nőtte ki magát az a gasztro-kulturális rendezvénysorozat, amely minden évben megrendezésre kerül, a Békés megyei Csanádapácán. A fesztivál fő célja, a turisztikai vonzerő fejlesztése a településen és a térségben, valamint hogy mind a helyiek, mind az idelátogató vendégeknek élvezetes kikapcsolódást nyújtson. A Kakasfesztivál minden évben széles programkínálattal, országos hírnevű művészekkel várja a szórakozni vágyókat. De miért pont Kakasfesztivál lett a rendezvény neve? 

 

Ennek igen egyszerű a magyarázata. Évek óta remek kapcsolatot ápolunk az erdélyi Apáca községgel– testvértelepülésünkkel, ahol minden évben kakaslövést rendeznek, megemlékezésként azokra a történelmi korokra, amikor a tatárok feldúlták a magyarok földjeit. Mindent felégettek, amerre jártak, Apáca falut sem kímélték. Gyanús volt azonban a kíméletlen harcosoknak, hogy nem találtak embereket, a házak elhagyatottak voltak. A tatárok látván, hogy senkit sem találnak elindultak a következő falu felé, ekkor azonban a vártoronyból hangos kakasszó hallatszott, elárulva az ott rejtőzködőket. Azonnal visszafordultak, és mindenkit lemészároltak. Őseik emléke előtt tisztelegve évtizedes hagyomány a falunapon megrendezésre kerülő kakaslövészet, ebben a kedves erdélyi faluban. Testvérkapcsolatunk és barátságunk erősítése érdekében, úgy gondoltuk kapcsolódunk rendezvényükhöz, és itt Csanádapácán Kakasfesztivált hirdetünk.

 

A Csanádapácaiak 2007-óta egy rendezvénysorozat keretein belül ismertetik meg, az ide ellátogató vendégekkel, ezt a hosszú történelmi múltra visszatekintő hagyományt. Ehhez várjuk azokat a lelkes, szabad tűzön főzni szerető versenyzőket, csapatokat az ország minden tájáról, akik valamilyen kakashúsból készült finomságot szeretnének megismertetni az idelátogatókkal! Ígérjük, hogy senki sem marad kóstoló nélkül.

Rendezvényünk illeszkedik a kistérség turisztikai kínálatába, annak hagyománya és időpontja kiválóan kiegészíti a kistérség rendezvénytervét. A program keretében, kakasból készült ételek készítése mellett keressük a legízletesebb pogácsa készítőjét, a legfinomabb pálinka tulajdonosát, a legtetszetősebb és ízben egyedi házi savanyúság birtokosát is. A fiatalok és a helyi nyugdíjas klub kulturális, egyedi és hagyományőrző műsorral készülnek évről évre.

 

A Csanádapácai Kakasfesztivál 2020 óta nem kerül megrendezésre.

 

Fürdőajánló 

A közelben található (nagyjából 20 km-re) az orosházi fürdő, amely egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, termálfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló, gyönyörű természeti érték. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban Gyopárosfürdő megnyerte Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriát.

 

 

 

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Kakasfesztivál: augusztus 03.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni.
2024. évi program még nem ismertIratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...